reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kellnerův tým v Praze otevírá nové multifunkční centrum O2 universum

17:19, 23. 9. 2019

Provoz nového multifunkčního, kongresového a kulturního centra O2 universum ve čtvrtek 26. září zahájí kapela Kabát. Ve skutečnosti první koncertní zatěžkávací zkouška Universa již proběhla: minulý týden vystoupením Wanastowých Vjecí pro partnery provozní firmy Bestsport (majitel miliardář Petr Kellner).

Nový komplex, který přímo navazuje na budovu O2 areny (rovněž Bestsport) z jižní strany, se rozkládá na čtyřech podlažích a má celkovou plochou téměř 50 tisíc m². O2 universum disponuje až 21 sály různých velikostí s celkovou kapacitou 10 tisíc návštěvníků. Spolu s vedlejší O2 arenou je celková kapacita 28 tisíc osob.

Největší sál s kapacitou přesahující 4,5 tisíc osob (sál A - foto) bude využíván jako prostor pro pořádání středně velkých koncertů a sportovních utkání. Bude tak silnou konkurencí pro pražský prostor Forum Karlín s kapacitou 3 tisíce lidí. Na všech patrech nového komplexu bude k dispozici 13 tisíc m² prostoru pro výstavy a komerční využití.

O2 universum se zacílí hlavně na pořádání velkých mezinárodních kongresů a korporátních akcí. "Díky několika vchodům a členitosti objektu může O2 universum velmi dobře posloužit jak pro konference a firemní setkání pro několik stovek účastníků, stejně tak je po spojení všech prostor vhodné pro kongresy s několika tisíci účastníků a po zahrnutí stávající O2 areny na všech čtyřech podlažích můžeme hostit akci až pro mimořádně vysoký počet 28 tisíc návštěvníků," uvedl ředitel Bestsportu Robert Schaffer.

Kromě vystoupení Kabátu se letošní programový kalendář O2 universa plní dalšími akcemi: Lindsey Stirling (8. října), dánští rockeři Volbeat (30. října), jazzový klavirista Herbie Hancock (9. listopadu), 13. listopadu zazní pod taktovkou francouzského dirigenta Emmanuela Villauma v podání PKF — Prague Philharmonia Symfonie č. 9 d moll op. 125 Ludwiga van Beethovena. Nové prostory vyzkouší i čeští umělci - vystoupí zde Vojtěch Dyk & B-side Band (3. listopadu), koncerty se symfonickými orchestry odehrají Tomáš Klus (4. prosince) a Ewa Farná (7. prosince). Celkem je v prodeji na 15 koncertů.

Celkové náklady na výstavbu multifunkčního komplexu dosáhnou téměř 1,4 miliardy korun. Firma si kvůli tomu vzala bankovní úvěr. Celý komplex by měl ještě v roce 2021 doplnit vedle postavený čtyřhvězdičkový hotel s 300 pokoji.