reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nutprodukce získala další kontrakt u Agnieszky Holland

11:21, 2. 5. 2013
Film Aleš Borovan

Produkční společnost nutprodukce, která si získala ostruhy při výrobě televizní minisérie HBO Hořící keř, dostala další zakázku. Bude se podílet na novém filmu světoznámé polské režisérky Agnieszky Holland (foto), natáčeném na motivy knihy Olgy Tokarczuk Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých. Snímek (pracovní název Game Count) by se měl dostat do kin v roce 2015.

Nutprodukce, kterou vlastní Peter Badač, Tomáš Hrubý, Pavla Kubečková a scénárista Štěpán Hulík, bude menšinovým koproducentem projektu za českou stranu. "Velikost podílu závisí především na podpoře českého Fondu kinematografie, který má dlouhodobě nevyjasněnou politiku vůči minoritním koprodukcím," uvedla Radka Homolová z nutprodukce. Na filmu se budou dále podílet koproducenti z Polska, Německa a možná i z Francie.

Již nyní je jasné, že část filmového štábu bude česká, stejně jako i některé natáčecí lokace. Ve filmu se rovněž objeví domácí herci nebo herečky. Točit se bude na sklonku roku 2014 v oblasti Kladského pomezí, většinou na polské straně. Česká distribuce je momentálně v jednání.

Game Count je již druhou prací nutprodukce pro Holland. Poprvé se setkali právě při výrobě Hořícího keře (premiéra letos v lednu), který rovněž točila polská režisérka. Hořící keř, do kterého česká HBO vložila okolo 100 milionů korun, sklidil v Česku kritické superlativy a je jedním z aspirantů na nejlepší televizní dílo posledních let.