reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Cenový srovnávač Heureka navýšil net profit na rekordních 200 milionů

08:41, 2. 10. 2019
E-commerce Aleš Borovan

Cenový srovnávač Heureka, který ze 40 procent vlastní Petr Kellner, ze 40 procent Daniel Křetínský a spol. a zbylých 20 procent drží Rockaway, má za sebou nejúspěšnější hospodářské období.

Provozní firma Heureka Shopping (na fotce ředitel Tomáš Braverman) za uplynulý fiskální rok (skončil v březnu 2019) skončila v čistém zisku 200 milionů korun. V meziročním srovnání to je o 14 milionů více. Odpisy byly na úrovni 82 milionů. Kumulativní net profit za posledních pět let vyskočil na velmi slušných 626 milionů korun. Firma za dané období nevyplatila žádnou dividendu, o rok dříve to bylo 212 milionů.

Tržby se za uplynulý fiskální rok zvedly z 828 milionů na 873 milionů. Stránky Heureka.cz navštíví v průměru 4,5 milionu reálných uživatelů měsíčně. Mezinárodní skupina Heureka Group zahrnuje srovnávače v Maďarsku, Rumunsku, Chorvatsku nebo Bulharsku. Zákazníci na Heurece mohou porovnat ceny z desítek tisíc e-shopů. Se srovnávačem ale nespolupracuje například největší e-shop Alza.cz miliardáře Aleše Zavorala, který odešel v roce 2016. Tomu se nelíbí stejné portfolio vlastníků Heureky a dalšího online obchodu Mall.cz.

Jak psal Borovan.cz jako první na trhu, Heureka Shopping se v uplynulých týdnech přetransformovala v novou společnost Heureka Group s totožnou vlastnickou strukturou. Cílem bylo oddělení se od obřího e-shopu Mall.cz.