reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Křetínského a Kellnerův e-shop Czc.cz spadl do desetimilionové čisté ztráty

10:54, 9. 10. 2019
Ostatní Aleš Borovan

Vysoké investice a transformace poslaly e-shop Czc.cz, který se specializuje hlavně na počítače a elektroniku, do nejvyšší čisté ztráty za poslední roky.

Firma v uplynulém fiskálním roce duben 2018 až březen 2019 prodělala v čistém téměř 36 milionů korun. O rok dříve byl Czc.cz v plusu 200 tisíc korun. Odpisy za sledované období činily 34 milionů. Kumulativní prodělek za posledních pět let přesáhl 31 milionů.

Minusové číslo za posledního období společnost přisuzuje "zapojení do transformačních projektů v rámci skupiny Mall Group, a také převzetí logistických prostor v rámci prodeje části podniku, které byly jen částečně využity". Celkové investice do dlouhodobého majetku činily 40 milionů korun, zejména do rozvoje webové platformy a vybavení nových poboček.

Tržby za fiskální rok 2018/2019 dosáhly 4,055 miliardy korun bez DPH. V meziročním srovnání to je o 371 milionů více. "Největší růstové kategorie byly hry, příslušenství a televize, které meziročně rostly dvouciferným procentuálním tempem."

Czc.cz spadá do velké e-commerce skupiny Mall Group, kterou ze 40 procent vlastní Petr Kellner, ze 40 procent Daniel Křetínský a spol a zbylých 20 procent má Rockaway. Sortiment online obchodu obsahuje přes 40 tisíc položek.