reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kellnerova PPF prodala čtvrtinu v maďarském Telenoru státu

Rozumný tah. Skupina PPF Petra Kellnera (foto) přibrala do svého projektu balkánského telekomunikačního operátora Telenor dalšího hráče. Konkrétně maďarský stát.

Čtvrtinu v maďarském Telenoru, kam patří společnosti Telenor Hungary a Telenor Real Estate, prodala společnosti Antenna Hungária. Ta je klíčovým hráčem na tamním telekomunikačním trhu, nabízí služby především v oblasti televizního a rádiového vysílání. Antenna Hungária je vlastněná státní společností NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató.

V holdingové společnosti, která vznikla pro účely společného podniku, vlastní PPF 75 procent a Antenna Hungária zbývajících 25 procent. PPF bude nadále řídit obchodní aktivity maďarského Telenoru, vedení společnosti se nemění. Antenna Hungária jako strategický partner obsadí v nově vytvořené holdingové společnosti místo jednoho člena v představenstvu a jednoho člena v dozorčí radě. Dále bude mít státní Antenna Hungária pozorovatele v představenstvu a dozorčí radě v každé ze společností Telenor Hungary i Telenor Real Estate.

"Tato transakce posílí naši pozici na vyspělém a vysoce konkurenčním maďarském telekomunikačním trhu. Zároveň je v souladu se strategií PPF jako dlouhodobého investora v segmentu telekomunikací ve střední a východní Evropě," uvedl Ladislav Bartoníček, akcionář skupiny PPF, který je odpovědný za telekomunikační aktiva skupiny.

Skupina PPF převzala aktivity společnosti Telenor v Maďarsku, Bulharsku, Černé Hoře a Srbsku v červenci 2018. Mateřská firma PPF Arena 1 zahrnuje i telco aktiva CETIN, O2 Czech Republic a O2 Slovakina.