reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

T-Mobile kupuje menšího telco operátora Planet A

Mobilní operátor T-Mobile Czech Republic akvizičně rozšiřuje svoji optickou síť a dosah služeb v České republice.

V těchto týdnech se T-Mobile stal majitelem menší telekomunikační firmy Planet A, která provozuje značku AIM a která působí především v Praze a ve Středočeském kraji (Mělník, Neratovice). Planet A nabízí zákazníkům internet a televizi (IPTV platforma Kuki). Jejích služeb by mělo využívat přes 40 tisíc domácností. Prodejcem firmy byla rodina Havrdova, ovládající osobou měl být Jaroslav Havrda. Planet A v roce 2018 utržila 114 milionů korun. V meziročním srovnání to je o 15 milionů více. Odpisy byly na úrovni přes 12 milionů. Čistý zisk dosáhl 4,6 milionu, o rok dříve to bylo 6,2 milionu korun.

T-Mobile nákupem Planet A pomáhá naplňovat svůj cíl pokrýt do konce roku 2025 optickou sítí jeden milion tuzemských domácnosti. Na konci letošního roku operátor očekává, že počet domácností, pro které bude mít k dispozici optiku, překročí číslo 100 tisíc.

"Optická síť je budoucností T-Mobile. Předpokládáme, že zájem zákazníků o ještě rychlejší data na fixní síti nadále poroste. V průběhu letošního roku jsme dosáhli na sto tisíc pokrytých domácností optikou a v tomto trendu chceme pokračovat i v příštím roce. Vše bude záležet na tempu schvalování stavebních prací a na naší schopnosti získávat povolení k výstavbě. Rozjednaných lokalit je skutečně mnoho. A samozřejmě také na spolupráci s lokálními ISP," uvedl Juraj Bóna, výkonný ředitel T- Mobile.