reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kabelový operátor Edera expanduje na Náchodsko

10:07, 5. 5. 2013

Regionální kabelový operátor Edera Group, který působí zejména v Pardubicích a okolí, rozšiřuje působnost. Prostřednictvím společnosti Internet2, ve které drží podíl ve výši 47 procent, nyní expanduje i na Náchodsko. Internet2 se doposud zaměřovala na poskytování internetového připojení, v nejbližší době hodlá nabídnout i digitální televizi a hlasové služby.

Společnost (kromě Edera jí vlastní Martin Danielka a Robert Vogl) byla na konci dubna registrována vysílací radou jako provozovatel převzatého televizního a rozhlasového vysílání. V televizní nabídce by se měly objevit kromě celoplošných velkých televizí jako Nova, Nova Cinema, Prima family, ČT 1 nebo TV Barrandov i tematické kanály jako CS Film, HBO, MTV, SPORT 5, Fashion TV, Disney Channel, Discovery World či National Geographic Channel.

Podle naposledy zveřejněných údajů Edera Group (nabízí internet a digitální TV) v roce 2011 dosáhla celkových tržeb ve výši 41 milionů korun, zisk činil 700 tisíc korun. Největším hráčem na kabelovém trhu je UPC Česká republika, jehož tržby loni klesly na 4,32 miliardy korun. UPC v posledních měsících čelí kritice kvůli zvyšování cen za pronájem modemu a set-top-boxu.