reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Do Kellnerova impéria PPF nastupuje špičkový manažer, dostane na starosti média

12:43, 21. 11. 2019

Do investiční skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera nastupuje nový vrcholový manažer, který přichází z několikaletého zahraničního angažmá.

Podle informací Borovan.cz do vedení PPF přichází špičkový manažer Jan Kadaník, na starost by měl dostat oblast médií. Přesné pravomoci jeho pozice mají být ještě předmětem jednání. Skupina PPF informace Borovan.cz nechtěla komentovat. PPF vlastní mobilního operátora O2 Czech Republic, který provozuje IPTV platformu O2 TV. Rovněž kupuje mediální skupinu CME včetně největší české komerční televize TV Nova. A právě akvizice a řízení CME by měla být hlavní Kadaníkovou manažerskou náplní.

Kadaník od roku 2007 do letošního jara pracoval ve švýcarské společnosti Ameropa, posledních pět let jako skupinový CEO. Velký rodinný podnik Ameropa (podnikatelská rodina Zivyů), jejíž roční obrat se pohybuje na úrovni několika miliard švýcarských franků, obchoduje s hnojivy, obilím a dalšími komoditami. Působí ve více než 30 zemích světa.

Předtím Kadaník pracoval pět let v Agrofertu pod Andrejem Babišem jako šéf strategie a akvizic. Rovněž vlastnil firmu obchodující s kovy, kterou prodal, nebo se podílel na restrukturalizaci Vítkovic.