reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Ledové království II nahnalo v Česku do kin skoro 250 tisíc diváků

08:56, 26. 11. 2019
Film Aleš Borovan

Animák ze studia Walt Disney Ledové království II (foto) v Česku přepisuje horní patra byznysových žebříčků. Během uplynulého víkendu dosáhl na pozici nejlepšího premiérového víkendu mezi animovanými filmy a zároveň podle distributora mělo zamíchat tabulkou TOP5 rekordů v premiérových tržbách za všechny žánry.

Pokračování animované pohádky Ledové království, které přichází do kin po šesti letech od premiéry prvního dílu, během premiérového víkendu utržilo za prodej kinolístků 37,1 milionu korun (zdroj distributor Falcon) a mělo se tak zařadit na třetí pozici daného žebříčku. Za Avengers: Endgame (58,5 milionu) a Star Wars: Síla se probouzí (37,3 milionu). Ledové království II. tak mělo porazit film Hobit: Bitva pěti armád s hrubými tržbami 37 milionů. Podle oficiálního žebříčku Unie filmových distributorů však je Ledové království II. až na 7. místě s tržbami 35,1 milionu.

Do kin na druhé Ledové království dorazilo přes 246 tisíc diváků. V rámci produkce studia Walt Disney se snímek z hlediska návštěvnosti během premiérového víkendu dostal na druhou pozici za Avengers: Endgame s 345 tisíci diváky. Těsně za sebou nechává Star Wars: Síla se probouzí s 234 tisíci diváky (vše bráno v rámci produkce Disney).

Film je výsledkem práce Oscary ověnčeného týmu - režisérů Jennifer Lee a Chrise Bucka, producenta Petera Del Vecha a textařů Kristen Anderson-Lopez a Robert Lopeze. Ledové království z roku 2013 je po Lvím králi z roku 2019 druhým nejvýdělečnějším animovaným filmem všech dob s globálními kinotržbami ve výši 1,274 miliardy dolarů.