reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Hernímu studiu Bohemia Interactive klesly tržby pod půl miliardy

13:18, 10. 1. 2020

Jednomu z největších vývojářských studií v Česku, společnosti Bohemia Interactive (herní tituly Operace Flashpoint, série Arma, DayZ - screen), v roce 2018 klesly tržby a zejména zisk.

Firma, která má dceřinky na Slovensku, v Nizozemsku a v Thajsku a která se rovněž zabývá distribucí svých produktů, předloni utržila 490 milionů korun. V meziročním srovnání to je o 82 milionů méně. Čistý zisk se meziročně snížil ze 165 milionů na 71 milionů korun. Pokles výkonu byl dán především rozsáhlými investicemi do rozšíření stávajících a vývoje nových počítačových her.

"Společnost se soustředila na dokončení adaptací DayZ pro herní konzole a pokračování vývoje velkých titulů Vigor a Ylands... Bohemia Interactive očekává růst zisku v roce 2019 vzhledem k tomu, že vydala hru DayZ na herní konzoli Xbox dne 27. března 2019, na konzoli PS4 dne 29. května 2019, a plánuje vydání finální verze hry Vigor," uvádí zástupci společnosti ve výroční zprávě.

Firma předloni nevyplatila žádné dividendy. O rok dříve to bylo 385 milionů korun. Celosvětově Bohemia Interactive prodala několik desítek milionů kusů her. Firmu ovládají Slavomír PavlíčekMarek Španěl a Ondřej Španěl.