reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Pilíř programu TV Nova se otřásá pod údery nového primáckého seriálu Slunečná

13:35, 22. 1. 2020

Jeden z hlavních a dlouholetých programových pilířů televize Nova, seriál Ordinace v růžové zahradě 2, již potřetí za sebou "prohrál" v souboji se seriálovou novinkou TV Prima Slunečná (foto).

Splněný dávný sen ředitele TV Prima Marka Singera: epizodu Slunečné v úterý 21. ledna vidělo více diváků než konkurenční Ordinaci (vysílanou ve stejný čas) jak v kategorii 15+, tak i 15 až 54 (cílovka Novy) nebo 15 až 69 (cílovka Primy). Slunečnou v úterý 21. ledna sledovalo 1,177 milionu diváků v 15+ (share 29,91), zatímco Ordinaci 881 tisíc (share 22,32 procenta). Podobná situace (vyšší čísla v jednotlivých cílovkách) nastala u předchozích dvou epizod seriálů. Vyplývá to z čísel ATO - Nielsen Admosphere. Ordinace v růžové zahradě až doposud vždy ve svých vysílacích čase porážela konkurenční program Primy.

Zde graf porovnávající počet diváků jednotlivých epizod Ordinace a Slunečné v uplynulých dnech. Cílová skupina 15+, čísla v tisících diváků (zdroj ATO - Nielsen Admosphere):

Seriál Ordinace v růžové zahradě/Ordinace v růžové zahradě 2 se na Nově vysílá od roku 2005 (!). Vysílacími dny jsou úterý a čtvrtek v prime time. Primácká Slunečná odstartovala letos v sobotu 11. ledna, vysílacími dny jsou rovněž úterý a čtvrtek.