reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Herečtí agenti založili novou online databázi herců a hereček ActorsMap.cz

13:03, 23. 1. 2020

V České republice vznikla nová online databáze českých a slovenských herců a hereček ActorsMap.cz (screen), která chce dát prostor pro prezentaci známým jménům, ale i studentům a studentkám DAMU a dalších škol. Cílí na domácí i zahraniční produkce, režiséry nebo castingové režiséry.

Za vznikem Actorsmap.cz stojí spolupráce pěti hereckých agentur Of Agency, LaK Produkce, Reset Actors, More Than Stars, Myrnyx Tyrnyx plus PR a umělecké agentury 2media.cz. Chod databáze bude zastřešovat stejnojmenná firma (ActorsMap), ve které budou mít podíly výše uvedené agentury. Zakrátko by měla fungovat i anglická mutace stránek.

V současné době databáze čítá 150 herců a hereček. Během následujících týdnů se možnost registrace na stránce na bázi ročního předplatného otevře také dalším hereckým agenturám a později také hercům bez zastoupení a studentům hereckých škol. V plánu jsou pak i další filmové a televizní profese.

„Rádi bychom, aby ActorsMap.cz pomáhala  českým i zahraničním režisérům a produkcím najít cestu při vyhledávání herců pro jejich umělecké projekty. Hercům a herečkám nabízíme platformu, kde se mohou snadno a přehledně prezentovat. Zatímco prezentace českého filmového průmyslu  v zahraničí funguje dobře, o hercích získávají zahraniční filmaři prvotní informace obtížněji. Proto bychom byli rádi, kdyby naše herecká mapa mohla posloužit jako profesionální prezentace našich hereckých talentů v Čechách, na Slovensku a v zahraničí i díky anglické mutaci webu," uvedla Kateřina Oujezdská z Of Agency.