reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Křetínského CMI vstupuje do albánského „Seznamu“

12:57, 19. 3. 2020

Investiční společnost Czech Media Invest (CMI) miliardáře Daniela Křetínského (foto) majetkově vstoupí do albánského startupu Gjirafa z portfolia Rockaway. Gjirafa je považována za jakousi balkánskou obdobu "Seznam.cz".

CMI a Gjirafa vytvoří společnou platformu pro vývoj technologií, které CMI může implementovat v rámci svého evropského mediálního portfolia. Křetínského firma ovládá například vydavatele Blesku Czech News Center. Ve Francii vlastní tamní verzi největšího módního časopisu Elle, společensko-politický týdeník Marianne a drží podíl v holdingu Le Nouveau Monde, který je jedním z akcionářů skupiny Le Monde. Pro CMI aktuální operace představuje rozšíření současného geografického působení o trhy balkánského regionu a současně o posílení vlastní technologické kompetence.

Gjirafa vyvinula a používá platformu, která je od svého začátku postavená pro online prostředí. "Další interní vývoj této platformy by měl vést až ke schopnosti nabídnout ostatním mediálním společnostem plně konkurenceschopné a komplexní State-of-the-art technologické řešení, z něhož budou profitovat jak čtenáři, kteří získají atraktivnější částečně personalizovaný obsah, tak i inzerenti, jež poptávají reklamní zásah konkrétních cílových skupin," uvedli zástupci CMI.