reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Savov z Mladé fronty odloupne Zdravotnické noviny

17:36, 12. 5. 2013
Vydavatelství Aleš Borovan

Vydavatelství Mladá fronta (MF) již nebude vydávat vlivný čtrnáctideník Zdravotnické noviny ZDN včetně jeho přílohy Lékařské listy. Majitel MF František Savov rozhodl o převedení všech příslušných práv na nově vznikající firmu MF Medical & Digital Media.

Ta bude sídlit v Českých Budějovicích a bude mít stejného bezprostředního vlastníka jako MF, tedy americkou společnost European Financial Services, sídlící v OregonuNová firma pak dále povede všechny soudní spory a řízení, týkající se značky Zdravotnické noviny, které se vedou u Městského soudu v Praze, u Nejvyššího soudu nebo před Úřadem průmyslového vlastnictví.

MF se o Zdravotnické noviny již roky pře s ministerstvem zdravotnictví a s Odborovým svazem zdravotnictví a sociální péče ČR, podle kterých MF nemá na vydávání oprávnění. V roce 2008 dokonce tehdejší ministr zdravotnictví Tomáš Julínek vyzval podřízené nemocnice ke zrušení předplatného Savovova periodika.

Konkurenční Zdravotnické noviny vydává společnost Ambit Media v nákladu 25 tisíc kusů. MF u svých Zdravotnických novin uvádí průměrný náklad 28 tisíc kusů. Díky úzkému zaměření na lukrativní cílovou skupinu lékařů je tento typ časopisu zajímavý pro řadu inzerentů.