reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Skupina BlackRock navýšila podíl v majiteli TV Nova, do firmy významně vstoupila i Goldman Sachs

11:41, 30. 3. 2020

Řada hráčů se podle všeho sveze/snaží svézt na probíhající akvizici mediální skupiny CME (majitel TV Nova) ze strany PPF Petra Kellnera (foto). Ta je již schválena valnou hromadou firmy a čeká na požehnání Evropské komise a regulačních úřadů.

V uplynulých dnech v rámci opčního program dostal Co-CEO Christoph Mainusch téměř 160 tisíc akcií CME, což v aktuální tržní ceně představuje souhrnnou sumu přes půl milionu dolarů. Desítky tisíc akcií firmy obdrželi v první polovině března i další členové managementu CME.

V navyšování podílu pokračuje obří investiční skupina BlackRock, jejíž podíl před nedávnem vzrostl ze 4,96 procenta na 5,06 procenta. Významným spolumajitelem CME se aktuálně stala i americká investiční banka Goldman Sachs Group, která si koupila podíl ve výši 2,49 procenta. Jinými slovy, velcí hráči stále věří, že Kellner nákup TV Nova a dalších stanic skupiny dokončí.

Objem celé akvizice by se měl pohybovat na úrovni 2,1 miliardy dolarů. Podle záměru transakce by každý držitel akcií CME typu A měl dostat za akcii 4,58 dolaru. Tedy o 32 procent více v porovnání s hodnotou akcií v době, kdy CME oznámila záměr divestice. Deal by měl být dokončen v polovině roku. Společnost CME působí v pěti evropských zemích. Vysílá na 30 televizních kanálech, a to jak v modelu volně dostupných, tak placených kanálů, a oslovuje 45 miliónů diváků.