reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize spouští výrobu dalšího „zabijáka“ Novy

12:16, 13. 5. 2013
Televize Aleš Borovan

Česká televize pokračuje ve strategii produkování výpravných a opulentních seriálů s rozpočtem nad 100 milionů korun. V červnu padne první klapka dobového seriálu První republika. Minoritním koproducentem projektu a organizátorem natáčení se stala společnost Dramedy Productions (seriály Redakce, Vyprávěj).

Rozpočet První republiky je v tuto chvíli stanoven na cca 110 až 120 milionů korun. Koprodukční podíl Dramedy se pohybuje někde mezi 20 až 25 miliony korun. Natáčení bude trvat do března 2014 a v prvním sledu bude vyrobeno 11 dílů.

První republika s bohatou kostýmní výpravou a dobovou architekturou bude ságou, mapující atmosféru Československa od roku 1918 do roku 1945. Centrem dění budou osudy rozvětvené rodiny Valentových, která zbohatla na válečných zakázkách a která se stěhuje z venkova do Prahy, do Podolí

Ještě letos na podzim se na obrazovkách objeví další z megaseriálů ČT (na fotce ředitel televize Petr Dvořák), pokračování Sanitky. Ta bude útočit na podíly Novy a doposud nesestřelitelnou Ordinaci v růžové zahradě. Rozpočet Sanitky 2 se pohybuje okolo 130 milionů korun. ČT při útocích proti nováckému programu měla úspěch i se sérií Nevinné lži, které stály okolo 50 milionů korun.