reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Silný růst tržeb TV Nova z loňského roku zpomalil

08:46, 22. 4. 2020

Hlavní náraz pandemie čínského koronaviru na ekonomiku a hlavní byznysové ukazatele největší komerční stanice TV Nova se ještě na počátku roku naplno neprojevil, první příznaky jsou však již možná zde.

Nova v celém loňském roce rostla v tržbách o více než tři stovky milionů korun, procentuálně o slušných 7 procent. Tržby TV Nova podle čerstvých čísel CME v prvním kvartálu 2020 dosáhly 1,144 miliardy korun. V meziročním srovnání to představuje nepatrný nárůst o 6 milionů (v přepočtu jsme použili průměrný kurs dolaru za příslušné období). V dolarech kvartální tržby Novy meziročně dokonce klesly, zde však hraje roli nedávné oslabení koruny vůči dolaru.

Provozní zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací (OIBDA) televize za první tři měsíce 2020 činil 371 milionů korun oproti 338 milionům za stejné období v roce 2019.

K nejúspěšnějším pořadům Novy za sledované období patřily seriály Ordinace v růžové zahradě II, Ulice, Specialisté (foto), kuchařský pořad MasterChef Česko nebo soutěžní pořad Co na to Češi.