reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nová TV stanice CNN Prima News odstartuje na počátku května

aktualizováno
10:41, 23. 4. 2020

Se zpožděním více než dvou měsíců na český televizní trh vstoupí nová televizní stanice CNN Prima News, která bude patřit do portfolia Prima Group miliardáře Ivana Zacha.

Oproti původním plánům, které počítaly se spuštěním vysílání někdy v únoru 2020, ostrý start zpravodajského kanálu nastane 3. května v 18.55. Důvodem posunu byly následky pandemie čínského koronaviru (řada důležitých lidí ze CNN nemohla osobně supervizorovat výstavbu kanálu) plus nutnost vychytat některé technické záležitosti (hovoří se o předělávkách televizního studia v pražském sídle TV Prima atd.).

"CNN Prima News odstartuje hodinovou zpravodajskou relací v novém studiu s názvem Hlavní zprávy, následuje Sport a na něj navazuje nový pořad Showtime s Evou Perkausovou. Televizní kanál CNN Prima News pak nabídne od pondělí od 6 hodin ráno v premiéře 19 pořadů denně. V neděli se rozjede také nová online platforma CNNPrima.cz s kvalitním a obrazově atraktivním obsahem, doplňujícím televizní vysílání," uvedl ředitel Prima Group Marek Singer. Programové schéma části dne viz zde:

Tým CNN Prima News tvoří početná redakce cca 100 novinářů, moderátorů a publicistů, včetně Pavla Štrunce, Markéty Dobiášové, Marie Bastlové, Libora Boučka, Markéta Fialová nebo Pavlíny Wolfové. CNN Prima News je vedena Redakční radou CNN Prima News ve složení: ředitelka News Production Eliška Čeřovská, ředitelka News Gathering Petra Benešová a ředitel Online News Tomáš Večeřa. Tato rada reportuje přímo Singerovi.

Nový kanál bude disponovat moderním dvoupatrovým studiem s podlahovou plochou 414 m² a výškou skoro 7 metrů. Obraz se dá promítat na třech velkoplošných LED panelech a čtyřech nastavitelných LCD obrazovkách o celkové ploše 63 m².