reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nogup agency finišuje s přípravami filmu Lída Baarová

11:02, 15. 5. 2013
Film Aleš Borovan

Již za několik měsíců by měla padnout první klapka filmu Lída Baarová podle scénáře Ivana Hubače. Produkční firma Nogup agency je v současné době ve fázi příprav snímku, jehož rozpočet se pohybuje okolo 60 milionů korun.

Skoro čtyři miliony by měl krýt vratky od kinematografického fondu. Žhavým kandidátem na režisérskou židli je Filip Renč.

V tuto chvíli je natáčení naplánováno na březen až  květen 2014. Producenti nyní vybírají lokace a představitele dvou hlavních rolí - Lídy Baarové a říšského ministra propagandy Josepha Goebbelse. Film by se měl hlavně zaměřit na epizodu ze života prvorepublikové herecké hvězdy ve 30. letech minulého století, kdy vystupovala v německém filmu. Dříve zvažovaná německá koprodukce padla, nyní je možné, že se povede dohoda se slovenským partnerem.

Nogup agency doposud vyprodukovala filmy Czech Made Man, Hranaři, Carmen a Babovřesky. Je investorem i v pokračování Babovřesky 2. Většinovými majiteli firmy jsou podnikatelé Zdeněk Kubík a Jiří Jurtin. Projekt Lída Baarová se táhne již několik let, původně za ním stál zesnulý filmový producent Pavel Melounek.