reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Fotbalová aplikace Live Penalty získala milionovou investici J&T Ventures

10:39, 7. 6. 2020

Technologicko-herní start-up Live Penalty, který propojuje svět gamingu s živým vysíláním, přilákal nové investory. Ti do rostoucího projektu s mezinárodními ambicemi posílají miliony korun.

Fotbalová aplikace umožní uživateli vystřelit si v živém přenosu míč na profesionálního brankáře nebo influencera za pomocí smartphonu a střílejícího robota. Ve finále by měl projekt propojit globálně miliony hráčů. Původními podílníky ve stejnojmenné firmě byly společnost smashbuster založená Pavlem Kacerlem (kreativec se zkušenostmi z Disney, Lucasfilm či Marvel Studios), technologická firma STRV Luba Smida a produkční společnost first.FRAME filmového producenta Vojtěcha Friče.

Nyní se přidávají další investoři - fotbalový reprezentant Jakub Jankto či investiční fond J&T Ventures. Tým rovněž prošel německým akcelerátorem leAD, který založili potomci zakladatele Adidasu Adiho Dasslera. Tam o Live Penalty projevili zájem vlastníci německého kanálu Sport1, kteří teď ve firmě mají stejně jako leAD 4 procentní podíl. Smashbuster má 54 procent, STRV 20 procent a Frič 15 procent. Celková investice nových investorů dosáhla 14 milionů korun.

Letos v březnu byl spuštěn testovací provoz Live Penalty ve spolupráci s českými brankáři (Filip Nguyen, Ondřej Kočí, Přemysl Kovář) a aplikace dostupná v obchodech App Store a Google Play se i bez marketingové podpory rozšířila do řady zemí. V nejbližší době se bude Live Penalty intenzivně soustředit především na německý trh a aktuálně dojednává podmínky spolupráce s kluby německé Bundesligy jako jsou Bayern Mnichov nebo Wolfsburg. "Fotbalové kluby se velmi touží adaptovat na digitální svět a začaly investovat do esportu. V běžných simulátorech ale chybí přímé spojení s tím, co se děje na stadionech. My jsme pojítko mezi oběma světy. Aktivujeme nejdražší assety, které kluby mají, tedy živé hráče a sponzory, a přenášíme je do digitálního prostředí," vysvětluje zakladatel a CEO Live Penalty Kacerle.

"Live Penalty spojuje globální fenomény, které oslovují miliardy lidí - fotbal a mobilní gaming. Má skvělou trakci, pozitivní ohlasy a díky síle a přitažlivosti, kterou mají jména slavných fotbalistů, dokáže velice rychle organicky růst," uvedl Martin Kešner, investiční ředitel J&T Ventures.