reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Televizní troublemaker Orion-TV fúzuje na Kypr

16:43, 17. 5. 2013
Televize Aleš Borovan

Brněnská společnost Orion-TV, která svými distribučními aktivitami pije krev velkým českým televizím, zvolila lišácký manévr.

V těchto dnech fúzuje přes hranice s mateřskou firmou Alin-Sa Pro Limited, která sídlí na Kypru. Kyperská firma se stává právním nástupcem brněnské společnosti. Doposud Orion-TV stoprocentně přímo vlastnil Zbyněk Kozák, který je rovněž jednatelem.

Zanikající Orion-TV od loňského roku zpřístupňovala slovenským divákům české televizní kanály jako Nova, Prima family nebo TV Barrandov. A to i přes nelibost vysílatelů. Slovenští kabeloví operátoři jako Slovak Telekom nebo Orange pronajímají část své sítě Orion-TV, která se tak stala retransmitorem a poskytovatelem programů.

Slovenští diváci uzavírali smlouvu přímo s Orion-TV. Služba stojí pro předplatitele jiných služeb příslušného kabelového operátora jedno euro. Velké české televize se pronikání svých programů do sousedních zemí brání kvůli chybějícím vysílacím právům.

Podle materiálu české vysílací rady je Orion-TV registrovaným provozovatelem převzatého rozhlasového a televizního vysílání šířeného prostřednictvím kabelových systémů na jižní Moravě, v lokalitách Modřice a Chrlice. Zatím není jasné, na základě čeho operuje i na Slovensku.