reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

ČT na podzim odvysílá Český žurnál, nové záznamy z procesu se Slánským nebo České rybí legendy Jakuba Vágnera

08:12, 2. 8. 2020
Televize Aleš Borovan

Česká televize, která každý rok vyrobí více než 100 dokumentů, na podzim vyšle na obrazovky opět silnou nálož cyklů, cestopisů a dokudramat. Jedním z nejzajímavějších bonbónků by mohly být dosud nezveřejněné záznamy ze zkonstruovaného procesu s elitním komunistou Rudolfem Slánským.

"Dokumentární tvorba má a bude mít v České televizi své pevné místo, což platí i pro nadcházející podzimní sezonu. Pravidelně připomínáme slavná jubilea a významné okamžiky dějin. Letos to bude výročí úmrtí Jana Amose Komenského nebo čtyř set let od tragické bitvy na Bílé hoře," uvedl ředitel ČT Petr Dvořák.

Kromě výše uvedených historických dokumentů se ve vysílání ČT objeví pořady Fenomén Dukla (historie sportovního centra), pět nových dílů Českého žurnálu, cestopisy Po jedné stopě do Iráku a do Afriky (16 dílů, herec Martin Písařík a cestovatel Igor Brezovar) a Křížem krážem Izraelem (foto; průvodkyně cyklu Veronika Žilková), plus premiérová pokračování oblíbených titulů jako jsou HerbářKateřinou Winterovou nebo České rybí legendy Jakuba Vágnera. Na úspěšný cyklus o šlechtických rodech Modrá krev pak naváže seriál Selská krev s Vandou Hybnerovou, s nímž se diváci vypraví do rodin sedláků. "Prostřednictvím příběhů o jednotlivcích se rozvine velké vyprávění o proměnách české krajiny a venkova."