reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Server Bezrealitky.cz koupil investor Rosenbaum

18:56, 14. 8. 2020

Portál pro přímý prodej a pronájem nemovitostí bez zprostředkovatele Bezrealitky.cz, který kdysi zakládal Jakub Havrlant, mění majitele.

Od skupin MMS Digital (51 procent), Rockaway Capital (34,5 procenta) a Genesia Investments jej kupuje investor Marek Rosenbaum (foto), který získává 100 procentní podíl v provozních společnostech Bezrealitky a Bezrealitky Slovensko. Rosenbaum aktuálně figuruje v statutárních orgánech cca desítky společností, kromě jiných v Otavských strojírnách, MMS Digital nebo v investičním fondu Hoya. Je jedním ze zakladatelů poradenské firmy RSM Tacoma, která je součást sítě RSM International.

"Jedním z hlavních cílů je nyní zpřístupnit v plně online prostředí možnost uzavření prodeje včetně výhodného financování. Posilujeme tým a jsme připraveni obsloužit i nové typy klientů. Budou jim například k dispozici osobní asistenti, kteří je v případě zájmu provedou celým procesem prodeje," plánuje Rosenbaum. S novými službami chtějí Bezrealitky masivně expandovat do zahraničí. Po Slovensku plánují vstoupit do Polska, Maďarska a v budoucnu i na další trhy CEE. Vedením portálu bude i nadále pověřen tým Hendrika Meyera.

Bezrealitky v roce 2018 utržily přes 29 milionů korun, loni to mělo být podle tvrzení firmy 40 milionů. V současné době má portál dle vlastního vyjádření asi 10 procentní podíl na trhu s prodeji rezidenčních nemovitostí a 20 procentní podíl ze všech pronájmů, přičemž v Praze se má jednat údajně o 40 procent. Poslední kvartál, ve kterém se přes Bezrealitky jen v Česku pronajalo 12 tisíc domů a bytů a prodalo skoro 2000 domů a bytů, byl zároveň nejsilnějším v historii společnosti.