reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Obrat skupiny Packeta/Zásilkovna za 1H2020 se přiblížil miliardě

20:24, 30. 8. 2020

Skupina Packeta, která vlastní českou logistickou firmu Zásilkovna a další společnosti zajišťující služby výdejních míst, logistiky a doručení do zahraničí, pokračuje v růstu o více než 100 procent.

Packeta, kterou téměř z poloviny vlastní Simona a Jaromír Kijonkovi, v prvních šesti měsících roku 2020 podle vlastních údajů dosáhla obratu ve výši téměř 918 milionů korun. V meziročním srovnání jde o nárůst o 118 procent. Počet přepravených zásilek překonal hranici 14,5 miliónu, což je meziroční navýšení o 103 procent. V letošním roce očekává Packeta obrat ve výši 2,5 miliardy korun a 35 milionů přepravených zásilek. Počet výdejních míst v České republice překonal i přes negativní dopady pandemie koronaviru hranici 3 tisíc, za celou skupinu Packeta je jich aktuálně téměř 4800.

"Za výrazným nárůstem obratu a množství přepravených zásilek stojí především stále rostoucí trh e-commerce, který navíc urychlila pandemie koronaviru, kdy stále více zákazníků přesouvá nákupy zboží na internet. To platí jak pro Českou republiku, tak pro všechny evropské trhy, kde působíme," uvedla Kijonková, CEO skupiny Packeta.

"Očekáváme, že význam ceny v celém řetězci přepravy zboží bude v souvislosti s negativními dopady koronakrize na ekonomiku, a tedy i na peněženky zákazníků, dále růst. Výborně se také daří naší službě pro přepravu zásilek mezi fyzickými osobami Mezi námi, kde se blížíme hranici 2 miliónů doručených zásilek."

Do konce roku Packeta plánuje spustit řadu nových produktů a služeb, například projekt v oblasti automatických výdejních míst, zavedení doručení zásilek do kufru aut atd. Packeta také otevře další nová depa, jejich celkový počet vzroste do konce roku 2020 na 26 (14 v České republice, 7 na Slovensku, 3 v Maďarsku a 2 v Rumunsku).