reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Majitel Zásilkovny kupuje ostravskou technologickou firmu Trayto

18:03, 2. 9. 2020
E-commerce Aleš Borovan

Skupina Packeta, která ovládá logistickou firmu Zásilkovna, koupila ostravskou technologickou společnost Trayto, specialistu na automatizaci nabídek ve srovnávačích zboží jako je Heureka nebo Zboží.cz v Česku a na Slovensku.

Trayto, které doposud vlastnil podnikatel Radim Hofrichter, se rovněž začíná zaměřovat na zahraniční internetová nákupní tržiště jako je Emag či Amazon. Ve svém portfoliu má více než 500 e-shopů. Hlavním cílem spolupráce Packety a Trayto je zjednodušení a zrychlení vstupu českých e-shopů na zahraniční trhy.

"Česká republika je e-shopová velmoc a řadě e-shopů je český trh malý. Koupí Trayta a využívání jeho unikátního know-how bude naše podpora expanze e-shopů ještě efektivnější. Jde zároveň o další krok k naplňování vize skupiny Packeta, a to je stát se globální digitální logistickou platformou. Již nyní doručujeme do 33 států světa a jsme velmi blízko ke spuštění našich služeb v oblasti Středního východu," uvedla Simona Kijonková (na fotce vlevo), spolumajitelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta.

"Celý tým Trayto v čele se CEO Rostislavem Urbánkem (vpravo) bude úzce spolupracovat s našimi obchodními a marketingovými týmy. Pracujeme na strategii vedoucí ke společným obchodně-marketingovým aktivitám směrem k e-shopům. Ve struktuře holdingu Packeta se nic nemění," doplnila Kijonková.

Trayto je na trhu již 6 let. Vedle biddingu na srovnávačích vyvinulo také vlastní technologii na zpracování objemných datových souborů. Pro klienty z řad e-shopů transformuje na míru data pro zvyšování efektivity a prodejů.