reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Astute kupuje vysoce ztrátovou analytickou firmu Socialbakers

16:19, 9. 9. 2020

Dlouhodobě vysoce ztrátová společnost Socialbakers se sídlem v Plzni, která se zabývá analytikou sociálních sítí jako Facebook, Twitter, YouTube nebo Google+, mění majitele.

Akvizici Socialbakers nyní ohlásila americká společnost Astute, provozující platformu k řízení klientské spokojenosti (customer engagement) a zpětné vazby zákazníků (voice of customer). "Akvizice umožní globálním značkám v budoucnu řídit a spravovat analýzu dat, samotný obsah komunikace i zapojení a názor zákazníků v jediné SaaS platformě".

Socialbakers platformu pro správu social media marketingu s principy umělé inteligence podle vlastních údajů používá více než 2500 nadnárodních společností a středně velkých značek po celém světě. Česká firma (na fotce CEO Yuval Ben-Itzhak) v roce 2019 utržila 973 milionů korun, v meziročním srovnání to je nárůst o 170 milionů. Socialbakers loni prodělala 125 milionů korun. O rok dříve ztráta činila 104 milionů. Kumulovaná čistá ztráta za posledních pět let se vyšplhala na 466 milionů korun. Jedním ze spolumajitelů byl podnikatel Jan Řežáb nebo německý fond Earlybird.