reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Fond Riverside posílil Bohemia Interactive Simulations o desítky milionů

13:59, 21. 5. 2013

Špičkový výrobce vojenských a záchranných výcvikových simulátorů Bohemia Interactive Simulations (BIS) posiluje prostředky na další vývoj a zlepšování produktů. Globální investiční fond Riverside, který BIS koupil na počátku letošního roku, se rozhodl zvýšit základní kapitál.

Ten stoupl skoro o 66 milionů na 66,1 milionu korun. Na zvýšení byl mimo jiné použit zisk z loňského roku ve výši 46,3 milionu korun.

Firma současně v těchto dnech mění formu z společnosti s ručením omezením na komanditní společnost. Komplementářem (tedy řídící jednotkou) se stane firma EVU Czech, jejímiž jednateli jsou Luděk PalataAdam Pietruszkiewicz. EVU Czech rovněž patří do skupiny Riverside.

Do BIS zároveň majitel v těchto týdnech přičleňuje americkou firmu TerraSim, která se zabývá vývojem a prodejem software pro automatické vytváření virtuálního terénu. To by BIS mělo pomoci zvýšit kapacity a expandovat na nové trhy, například v Asii. BIS v současné době dodává produkty (screenshot z Virtual Battlespace 2) pro britskou, americkou armádu nebo NATO.