reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Skupina Miton rozjíždí fond pro investice do duševního zdraví

11:29, 15. 9. 2020

Investiční skupina Miton (foto týmu; Rohlik.cz, Biano, Bonami, Twisto) rozjíždí nový fond Miton Psychonauts, který se zaměří na investice do "lepší duševní pohody".

Miton do nového fondu vyčlenil desítky milionů korun. Skupina doposud v tomto segmentu investovala do psychedelické kliniky Psyon a londýnského projektu Wavepaths. Nyní k nim přibyla třetí investice do Terap.io, platformy pro online terapii.

"Ačkoliv se v západní společnosti máme po materiální stránce čím dál lépe, na úrovni prožívání jednotlivce nám dobře není. Duševní zdraví je přitom bez přehánění určující pro budoucnost lidstva. To, jak se cítíme, předurčuje způsob, jakým žijeme. Jaké vytváříme vztahy, jak se chováme ke svému okolí a životnímu prostředí," komentuje vznik fondu partner Mitonu Václav Štrupl (pátý zprava), který je za investice v oblasti duševního zdraví zodpovědný.

Oblasti zájmu Miton Psychonauts jsou především: psychedelika a rozšířené stavy vědomí, lepší porozumění vlastnímu zdraví a dostupnější péče díky inovacím, využití technologií pro rozvoj nových léčebných postupů nebo výzkum vědomí a poznávání reality.