reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Maloobchodní knižní síť Levné knihy loni zvedla tržby na rekordní hodnotu

Další rekordní číslo pro rozsáhlou maloobchodní knižní síť Levné knihy plus příslušný internetový obchod: tržby firmy opět vysoko překročily 400 milionů korun, zisk se pohyboval v řádu vysokých milionů.

Levné knihy v roce 2019 utržily 444 milionů korun. V meziročním srovnání to je o 15 milionů více. Zároveň jde o nejvyšší cifru, kterou LK kdy dosáhly. Čistý zisk LK v roce 2019 narostl na 16,7 milionu korun oproti 0,9 milionu v roce 2018. Kumulativní net profit společnosti za posledních deset let přesáhl 100 milionů.

Firma, jejíž vlastnictví je dáváno do souvislosti se slovenským knižním podnikatelem a multimilionářem Karolem Biermannem, na konci loňského roku provozovala 56 prodejen po celé České republice. Ročně zde nakoupí přes 4 miliony zákazníků. Knihkupecká síť se zaměřuje na prodej zlevněných knih a významný podíl v prodeji tvoří i doplňkový sortiment: hudba, mluvené slovo a filmy na CD a DVD, hračky, školní a kancelářské potřeby. Součástí byznysového portfolia je i nakladatelská činnost. Loni firma vydala 61 knižních titulů.