Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Maloobchodní knižní síť Levné knihy loni zvedla tržby na rekordní hodnotu

Další rekordní číslo pro rozsáhlou maloobchodní knižní síť Levné knihy plus příslušný internetový obchod: tržby firmy opět vysoko překročily 400 milionů korun, zisk se pohyboval v řádu vysokých milionů.

Levné knihy v roce 2019 utržily 444 milionů korun. V meziročním srovnání to je o 15 milionů více. Zároveň jde o nejvyšší cifru, kterou LK kdy dosáhly. Čistý zisk LK v roce 2019 narostl na 16,7 milionu korun oproti 0,9 milionu v roce 2018. Kumulativní net profit společnosti za posledních deset let přesáhl 100 milionů.

Firma, jejíž vlastnictví je dáváno do souvislosti se slovenským knižním podnikatelem a multimilionářem Karolem Biermannem, na konci loňského roku provozovala 56 prodejen po celé České republice. Ročně zde nakoupí přes 4 miliony zákazníků. Knihkupecká síť se zaměřuje na prodej zlevněných knih a významný podíl v prodeji tvoří i doplňkový sortiment: hudba, mluvené slovo a filmy na CD a DVD, hračky, školní a kancelářské potřeby. Součástí byznysového portfolia je i nakladatelská činnost. Loni firma vydala 61 knižních titulů.