reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kellnerova PPF Telecom Group vydala další dluhopisy za stovky milionů eur

Telekomunikační skupina PPF Telecom Group (majitel Petr Kellner - foto), pod kterou spadá CETIN Group, O2 Czech Republic nebo Telenor CEE, si na trh došla pro další obří balík.

Skupina oznámila, že se jí podařilo umístit eurobondy v celkovém objemu 500 milionů eur (v přepočtu 13,5 miliardy korun). Splatnost bondů je v září 2027 a fixní roční kupón je stanoven na 3,25 procenta p.a. Nejsilnější poptávka po eurobondech přišla z Velké Británie (33 procent), Německa (27 procent), Francie (13 procent) a Švýcarska (7 procent). Globálními koordinátory emise byly Crédit Agricole CIB, Raiffeisen Bank International, Société Générale a UniCredit Bank.

"Veškerý čistý výnos z dluhopisů bude použit na splacení stávajících bankovních půjček skupiny PPF Telecom," uvedla finanční ředitelka PPF Kateřina Jirásková. Jedná se již o čtvrtou emisi dluhopisů telekomunikační divize PPF za posledních 18 měsíců. Naposledy se tak stalo v květnu 2020, kdy PPF Telecom Group vydala dluhopisy rovněž za 500 milionů eur (tehdy v přepočtu 13,8 miliardy korun). Podle PPF o dluhopisy tehdy projevilo zájem přes 100 investorů, poptávka překročila objem emise více než dvakrát. Splatnost těchto dluhopisů je v květnu 2024, úrok 3,5 procenta p.a.