reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize si vyjednala výhodnější smlouvu s ČTK

14:40, 22. 5. 2013

Hospodářskými problémy zmítaná tisková kancelář ČTK bude muset spolknout další hořkou pilulku. Jeden z jejích důležitých klientů, Česká televize, využil své síly a pro nové smluvní období si vyjednal příznivější podmínky.

Podle zdrojů Borovan.cz zástupci ČT tvrdě tlačili vyjednávací tým ředitele ČTK Jiřího Majstra k cenovým úsporám za odběr informačního servisu. To se jim nakonec povedlo - od 1. dubna veřejnoprávní televize získala výhodnější cenu o několik set tisíc korun měsíčně. Údajně až o 400 tisíc korun za měsíc.

To by jen za letošní rok představovalo úsporu 3,6 milionu korun. Nové smluvní období má trvat do konce roku 2017. Celková úspora Kavčích hor za servis ČTK díky novému dealu tak může dosáhnout až cca 23 milionů korun. ČT nechtěla jednání nebo detaily nové smlouvy s četkou oficiálně komentovat. Podle zdrojů Borovan.cz je již vše dohodnuto na ústní rovině a nyní se cizeluje psaný text kontraktu. Ten by měl být oficiálně podepsán během několika příštích dnů.

Nové smluvní podmínky ČT trochu nabourávají představy managementu ČTK o letošním vývoji hospodářských ukazatelů firmy. Rozpočet na letošní rok je doposud koncipován jako vyrovnaný. Celkové výnosy by měly dosáhnout asi 254 milionů korun, v meziročním srovnání o devět milionů méně. Výnosy za zpravodajství mají letos podle původních předpokladů klesnout skoro o tři miliony na 189 milionů korun.