reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Avast za první tři kvartály 2020 utržil přes 650 milionů dolarů

11:31, 21. 10. 2020
Internet Aleš Borovan

Softwarová společnost Avast (spolumajitelé Pavel Baudiš a Eduard Kučera), zabývající se výrobou antivirových programů a bezpečností na internetu, za prvních devět měsíců 2020 navýšila upravené tržby na 659 milionů dolarů.

V meziročním srovnání to je nárůst o 1,9 procenta při aktuálních měnových kurzech (12 milionů dolarů). Růst při porovnání čísel tržeb, očištěných o akvizice, ukončený byznys atd., je ještě vyšší: 655 milionů oproti 614 milionům za stejné období o rok dříve. Upravený ukazatel EBITDA za prvních devět měsíců letošního roku vzrostl o 2,5 procenta na 367,3 milionů dolarů. Upravená EBITDA marže činila 55,7 procenta.

"Segment consumer desktop pokračoval v dobrém výkonu, který odpovídá hodnotám před pandemií. Vedle růstu založeném na inovacích pokračuje firma v optimalizaci strategií zapojení zákazníků, včetně většího zaměření na jednoroční předplatné, které motivuje zákazníky k dlouhodobému používání produktů."

"Během pandemie vzrostla intenzita aktivit kyberzločinců, kteří se snaží zneužívat slabá místa. Byli jsme proto neustále v pozoru a bojovali s nimi v první linii, abychom chránili osobní data i soukromí lidí," uvedl CEO Avastu Ondřej Vlček.

"Očekává se, že v důsledku silné poptávky ve druhém čtvrtletí bude růst tržeb i nadále překonávat růst objemu fakturace ve druhé polovině roku. Skupina znovu potvrzuje svůj výhled na celý rok 2020, kdy se upravené tržby budou pohybovat na horní hranici středního jednociferného růstu a upravené procento EBITDA marže bude obecně ploché."