reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Barta a spol. koupili majoritu v provozovateli Mobilního rozhlasu

17:19, 30. 10. 2020

Investiční fond Pale Fire Capital (PFC), který ovládají Jan Barta (foto), Dušan Šenkypl a David Holý, ovládl brněnskou technologicko-marketingovou společnost Neogenia.

PFC zde od jara 2018 držel 10 procent. Nyní se jeho podíl navýšil na 80 procent, objem operace se pohyboval v desítkách milionů korun. Rozhodující díl - téměř 60 procent - prodal zakladatel a CEO Ondřej Švrček. Ten nyní vlastní téměř 17 procent. Přes 2 procenta drží obchodní ředitel Ivan Kosturák. Za Pale Fire Capital se projektu bude věnovat primárně Holý, Švrček bude v Neogenii i nadále působit v roli CEO a tvůrce vize, k ruce mu zůstává také dosavadní tým.

Hlavním produktem Neogenie je Mobilní rozhlas, platforma pro smart komunikaci občanů a samospráv. Čerstvá transakce umožní Mobilnímu rozhlasu dokončit poslední etapy vývoje a výrazným způsobem urychlí cestu do světa pod novou globální značkou. "Noví vlastníci se netají, že jejich ambice jsou globální," uvedl PFC v tiskové zprávě.

"Máme ambici vytvořit z Mobilního rozhlasu nejužitečnější digitální nástroj pro komunikaci státní správy, ale také nastartovat revoluci ve změně přístupu k chytré komunikaci v mnoha zemích. Nejen obcím nabízíme komplexní komunikační službu s jednoduchým onboardingem a sdílenou databází Smart kontaktů na obyvatele. To je světově unikátní," uvedl Holý z PFC.