reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

J&B Banka vstupuje do investiční platformy Fondee

08:32, 4. 11. 2020

Pražský start-up Fondee, který od letošního ledna nabízí online investování do akcií a dluhopisů bez poplatků a potřeby poradců, získává strategického investora.

Do Fondee vstupuje J&T Banka, částka deseti milionů korun je určena ke zrychlení růstu s cílem stát se "nejpoužívanějším a nejlepším online investičním nástrojem v České republice". "Posledních devět měsíců nám ukázalo, že na českém trhu je chuť po investičních platformách, jako je Fondee. Velká řada lidí řeší, jakým způsobem zhodnotit své peníze, ovšem často neví, kudy se vydat. Čechy je třeba edukovat a vysvětlovat jim, že investice nejsou jenom pro ty bohaté, ale pro všechny," uvedl Jan Hlavsa (CEO), který platformu založil s manželkou Evou Hlavsovou (oba foto).

SPV J&T IB and Capital Markets ve Fondee nyní drží 5 procent. Jan Hlavsa vlastní 43,94 procenta, Eva Hlavsová 43,94 procenta a Štěpán Pudlák 7,12 procenta. Fondee pro klienty zprostředkovává investice do fondů, sdružujících akcie a dluhopisy. Investované prostředky se rozdělí mezi několik fondů ETF, z nichž každý obsahuje stovky akcií nebo dluhopisů. Investice jsou tak rozložené například mezi akcie největších amerických firem nebo mezi státní dluhopisy. Podle vlastních údajů firma za prvních devět měsíců fungování (do září 2020) získala více než 700 klientů.