reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Řetězec prodejen Datart a Euronics zvedl tržby téměř na 14 miliard korun

09:23, 9. 11. 2020

Velký řetězec prodejen s elektronikou a domácími spotřebiči HP Tronic Zlín, který má pod sebou kamenné prodejny Euronics a Datart plus příslušné e-shopy, v uplynulém roce, ještě před pandemií, navýšil tržby o stovky milionů. Čistý zisk převýšil 100 milionů korun.

Společnost, která spadá pod retailovou skupinu HP Tronic, v roce 2019 utržila 13,804 miliardy korun. V meziročním srovnání to je o 843 milionů více. Čistý zisk za uvedené období činil 116 milionů korun, o rok dříve HP Tronic Zlín vygenerovala ztrátu 84 milionů korun. Odpisy byly na úrovni 159 milionů, EBITDA (zisk před úroky, odpisy, zdaněním a amortizací) převýšil 340 milionů (o rok dříve cca 60 milionů).

Jedná se o první ucelený obchodní rok od fúze Datart a Euronics. Skupina HP Tronic konkurenční síť elektroprodejen Datart převzala v létě 2017. K plné fúzi došlo o více než rok později, v srpnu 2018. Po fúzi se HP Tronic Zlín rozhodla podporovat brand Datart. Síť Datart+Euronics zahrnuje přes 140 kamenných prodejen, včetně frančíz, partnerských obchodních míst atd. Společnost HP Tronic od fúze podle vlastních údajů rebrandovala více než sedmdesát prodejen Euronics na Datart. Pandemie čínského koronaviru by tržby řetězce v letošním roce měla srazit o několik desítek procent.