reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kellnerův operátor CETIN uzavřel deal s Ericssonem

Jak jsme již dříve informovali, telekomunikační operátor CETIN, který je strategickým podnikem ze skupiny PPF Group (majitel Petr Kellner - foto), uzavřel důležitý deal se společností Ericsson.

Jedná se o spolupráci na výstavbě mobilní sítě nové generace 5G a na rozsáhlé modernizace rádiové přístupové sítě (RAN). Hodnota kontraktu a částka, kterou CETIN bude do modernizace své mobilní přístupové sítě a do výstavby sítě 5G investovat, se pohybuje v řádu miliard korun. Vedle programu výstavby optických přípojek FTTH jde o největší technologickou investici za dobu existence firmy, uvedla společnost CETIN.

"Pro celé spektrum využívaných rádiových kmitočtů budeme disponovat nejmodernější 5G technologií, která přinese řádově rychlejší přenos dat s minimální latencí a velmi vysokou přenosovou kapacitou, což vytvoří vhodné podmínky pro vznik nových obchodních modelů napříč průmyslovými odvětvími," uvedl ředitel CETINu Martin Škop. "Projektová příprava a testování v laboratořích probíhají již v těchto dnech. Po jejich úspěšném dokončení zahájíme vlastní implementaci nové technologie."