reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

V Česku odstartuje lowcostová Televize Naživo, zaměřená na kulturu

13:22, 19. 11. 2020

Nezvyklá doba si žádá nezvyklá řešení. V Česku od 20. listopadu odstartuje nový televizní kanál Televize Naživo, zaměřený na prezentaci živé kultury.

Za novým lowcostovým projektem stojí licenční společnost Kanál Naživo, ve které vlastní po třetině produkční firma Heaven´s Gate Viktora Tauše, Jatka 78 a Cirk La Putyka. Televize bude vysílat v multiplexu 23 (České Radiokomunikace), kde již vysílají programy skupiny Barrandov (Kino Barrandov, TV Barrandov, Krimi Barrandov), Nova (Nova, Nova Cinema), Seznam.cz TV, Rádio Dechovka nebo TV Noe. Teoreticky se tak nový projekt může dostat až k 3 milionům diváků. Financování televize je podle zástupců zpočátku pokryto z programu ministerstva kultury Covid - Kultura a z peněz komerčních partnerů.

Tvůrci nové televize slibují živé přenosy představení souborů Cirk La Putyka, Jatka 78, Vosto5, Divadlo Na zábradlí, Divadlo Minor atd., ale i koncerty Lenky Dusilové, České filharmonie či Báry Polákové. Ve vysílání se objeví divadelní, hudební i dětská tvorba včetně exkluzivního formátu Film Naživo. "Kdo nestihne konkrétní pořad vidět během živého vysílání, bude mít možnost si vybrat v placeném archivu na platformě Filmnazivo.cz, kde nalezne všechny dosud odvysílané pořady."

Součástí vysílání budou i Reklamy Naživo. "Nabízíme komerčním i nekomerčním subjektům širokou škálu reklamních možností. Mimo jiné i loutkovou reklamu, kterou odehrají nejlepší loutkoherci v Česku anebo Reklamu Naživo, kterou v živém vysílání před, po či v přestávce daného programu zahrají živě herci."

"Doba je bláznivá a my se učíme žít v nové realitě. Já jsem si od začátku zvolil cestu aktivní. Nedokážu jen sedět a být zoufalý z toho, kde se teď nacházíme. Některými projekty pomáháme, jinými tvoříme něco nového, někde se vracíme ke kořenům, hrajeme kdekoliv za jakéhokoliv počasí. Ale která platforma může dát nejen práci, ale možnost dělat to, co umíme, lépe než televize? Je to asi další ztřeštěný nápad," uvedl Rostislav Novák ml. z Cirku La Putyka.