reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Tržby Zásilkovny za první tři kvartály 2020 vzrostly o 121 procent

11:50, 27. 11. 2020

Skupina Packeta, která vlastní logistickou firmu Zásilkovna a další společnosti, zajišťující služby výdejních míst, logistiky a doručení do zahraničí, výrazně profituje z příznivé situace v e-commerce segmentu.

Obrat Packety za prvních devět měsíců 2020 dosáhl téměř 1,45 miliardy korun. V meziročním srovnání jde o nárůst o 121 procent. Počet přepravených zásilek dosáhl 23,5 miliónu, což je meziroční navýšení o 107 procent. Packeta má aktuálně v Česku téměř 4 tisíce výdejních míst, celá skupina více než 5800. V celém letošním roce Packeta očekává obrat ve výši 2,5 miliard korun a 42 milionů přepravených zásilek.

"K rekordním výsledkům výrazně přispěly všechny trhy, kde skupina Packeta působí. O více než 100 procent jsme rostli na Slovensku, Polsku a v Maďarsku, ještě výrazněji pak také v Rumunsku a Německu. K růstu skupiny stále více přispívá služba Mezi námi pro přepravu zásilek mezi fyzickými osobami, kde aktuální počet doručených zásilek překročil tři miliony. Zásilkovna je od roku 2013 kontinuálně v kladném hospodářském výsledku a pozitivní výsledky, byť silně ovlivněné restriktivními vládními opatřeními, očekáváme i letos," uvedla Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO Packety.

Nárůst dokládají i aktuální čísla - od poloviny listopadu Zásilkovna doručuje denně stejný počet zásilek, jako v loňském roce týden před Vánoci. Letos firma předpokládá, že v týdnu před Štědrým dnem přepraví v Česku více než 550 tisíc zásilek.

Během letošního třetího kvartálu Packeta otevřela nové depo v Brně a v Jihlavě. Do skupiny přišel nový obchodní ředitel Zásilkovny Jan Došlý a na pozici ředitele nového oddělení kvality a procesů pak Dalibor Svoboda. Součástí Packety se stala Trayto, společnost zaměřená na automatizaci nabídek ve srovnávačích zboží jako je Heureka nebo Zboží.cz v Česku a na Slovensku.