reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Investoři letos do herního start-upu Live Penalty poslali 50 milionů

12:40, 12. 12. 2020

Do technologicko-herního start-upu Live Penalty (LP), který propojuje svět gamingu s živým vysíláním a míří na globální trh, vstupují noví investoři.

Fotbalová aplikace umožní uživateli vystřelit si v živém přenosu míč na profesionálního brankáře nebo influencera za pomocí smartphonu a střílejícího robota. Jak jsme psali na jaře, do Live Penalty investovali fotbalový reprezentant Jakub Jankto, investiční fond J&T Ventures, německý akcelerátor leAD a vlastníci německého kanálu Sport1.

Nyní se přidávají nově vzniklý investiční fond JARO Capital, za kterým stojí spoluzakladatel Beat Games Jaroslav Beck (foto) a Čechoameričan Robert Kyncl, obchodní ředitel YouTube. Ti k sobě jako posilu přizvali také hongkongského podnikatele Richarda Li. Li v roce 1989 založil Star TV, první asijskou satelitní televizi. Nyní pomůže svými bohatými zkušenostmi k expanzi na asijský trh jakožto důležité oblasti pro budoucí růst LP. Start-up tak letos v rámci seedového investičního kola získalo celkem 50 milionů korun. Získané peníze půjdou především na rozšíření vývojářského týmu.

"Naším cílem je získat pro hru ty nejlepší světové týmy a brankáře. Zároveň chceme, aby bylo možné hrát 24/7 (hraní kdykoli a odkudkoli, pozn. aut.) a to tak, aby digitální hráč měl možnost ve svém penaltovém rozstřelu vyzvat opravdové výkony sportovců, nikoli jejich simulace v herních enginech. Live Penalty se v současné době zaměřuje pouze na fotbal, ale v plánu je rozšíření i do dalších sportů. Také to je důvod, proč náš tým rozšiřujeme a hledáme nové talenty," uvedl Pavel Kacerle, zakladatel a CEO Live Penalty.

Aktuálně v LP mají podíly smashbuster (Pavel Kacerle, Matěj Suchý, Lukáš Veverka) 33 procent, first.FRAME 11 procent, STRV 14,67 procenta, leAD Sports 2,6 procenta, J&T Ventures CG SICAV 14,24 procenta, JARO Capital 17 procent nebo Jakub Jankto 5,85 procenta.