reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Time Warner navýšil investici do byznysu české HBO

08:28, 27. 5. 2013
Televize Aleš Borovan

Zábavní obr Time Warner, který momentálně přemýšlí o majoritním vstupu do televize Nova, nasměroval do České republiky desítky milionů korun.

Finance spolkla další televizní operace - vysílání programů HBO z Česka do Nizozemska. TW do ní v těchto týdnech vložil celkem 126 milionů korun. Z této částky putovalo 66 milionů na konto společnosti HBO Netherlands Holdings a 60 milionů do HBO Netherlands Channels (na fotce její šéf Ondřej Zach).

Celková suma, která padla na nizozemské vysílání, již vyšplhala na 1,11 miliardy korun. Dvě dceřiné firmy HBO zajišťují vysílání tří programů do Nizozemska prostřednictvím optických sítí. Licence, které drží HBO Netherlands Channels, jsou určeny pro program HBO Netherlands, HBO 2 Netherlands a HBO 3 Netherlands.

Kromě české skupiny HBO vlastní Time Warner v Česku ještě 49,9 procenta v Nově prostřednictvím bermudské společnosti CME. Předpokládá se, že tuto investici navýší na majoritní podíl. Dohoda o opci, na které se zábavní gigant dohodl se spolumajitelem CME Ronaldem Lauderem, je nyní prodloužena z deadline 18. května až do 30. června. TW rovněž čeká na stanovisko Evropské komise k případnému převzetí CME.