reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Šéf Českého rozhlasu Duhan chystá ředitelskou čistku

16:51, 27. 5. 2013
Rádia Aleš Borovan

Český rozhlas projde v následujících měsících pořádným personálním zemětřesením. Šéf ČRo Peter Duhan (foto) má zacíleno na střední management stanice.

V horizontu několika měsíců má v rozhlasu dojít ke manažerskému slučování regionálních studií - vždy dvě studia ze sousedních regionů bude řídit jeden nový manažer. Ten vzejde z výběrového řízení. Dosavadní ředitelé studií dostanou podle zdrojů Borovan.cz k 30. červnu výpověď, od 1. července budou fungovat jako pověření manažeři do jmenování nových regionálních šéfů.

Duhanovy záměry ale musí nejprve schválit Rada Českého rozhlasu v červnu. Informaci o chystaných změnách potvrdil mluvčí ČRo Jakub Čížek.

Rozhlas má v současné době 11 regionálních studií. Manažersky propojit by se podle informací Borovan.cz měly kupříkladu Pardubice a Hradec Králové, České Budějovice a Vysočina nebo Olomouc a Ostrava. Někde již tyto řídící jednotky vznikly: ČRo Sever pokrývá Ústecko a Liberecko, ČRo Plzeň se zaměřuje i na Karlovarsko, brněnské studio vysílá i pro Zlínsko. Chystané změny se těchto oblastí týkají jen tam, kde funguje pověřený ředitel.

Funkční období nových ředitelů by mělo trvat pět let. Jeden manažer by mohl absolvovat maximálně dvě funkční období. Nová (možná staronová) ředitelská jména budou známa s největší pravděpodobností na podzim.