reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Herní studio Bohemia Interactive loni navýšilo tržby na 1,6 miliardy

17:23, 13. 1. 2021

Mimořádně úspěšný byznysový rok má za sebou jedno z největších vývojářských studií v Česku, Bohemia Interactive (BI), sídlící blízko Mníšku pod Brdy.

Vývojářská společnost, která stojí za PC/konzolovými hrami Operace Flashpoint, série Arma (screen), Vigor, DayZ atd., v roce 2020 podle vlastních slov prodala celkem 5,7 milionů kopií svých her a jejich rozšíření, celkové tržby překročily 1,6 miliardy korun. Podle obchodního rejstříku tržby BI v roce 2019 činily téměř jednu miliardu korun.

Hry od BI si loni zahrálo 14 milionů aktivních hráčů po celém světě. Firma rovněž prozradila loňské prodeje hlavních titulů: Arma 3 - prodáno 1,13 milionů kusů plus stahovatelný obsah 2,24 milionu kusů, DayZ - prodáno 1,3 milionu kusů plus stahovatelný obsah 760 tisíc kusů (vice v grafice viz dole).

"Studio Bohemia Interactive zažilo velmi rušný rok, který byl zároveň druhý prodejně nejúspěšnější za celou více než 20letou historii firmy. Vývojáři pokračovali v průběžném vylepšování titulů a s jejich rozšiřováním na nové platformy. Hry Bohemia Interactive si tak hráči mohou užít nejen na PC, ale i na konzolích Xbox, PlayStation a Switch a na mobilních platformách Android a iOS. Zásadně pokročily také práce na novém engine Enfusion, který se stane srdcem budoucích klíčových her Bohemia Interactive. Ten kromě pokročilé fyzikální simulace nabídne moderní grafický "kabátek" a rozsáhlou podporu komunitních módů," uvedl tiskový mluvčí BI Pavel Křižka.

V herním studiu Bohemia Interactive pracuje více než 350 lidí v celkem 6 pobočkách ve 3 zemích světa (Česko, Nizozemsko a Thajsko). Společnost ovládají Marek Španěl (50 procent) a Slavomír Pavlíček (50 procent).