reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Menzelovi Donšajni posunují premiéru, cílí na festivaly

12:39, 28. 5. 2013
Film Aleš Borovan

Nový film režiséra Jiřího Menzela Donšajni, který vyrábí novácká produkce Media Pro Pictures, již podruhé změnil datum premiéry.

Doposud stanovený termín 30. květen byl posunut na 19. září. Zatímco za prvním odložením premiéry stála nespokojenost producentů s výsledným tvarem a film se musel přestřihávat, důvod druhého posunu je odlišný.

Tvůrci a investoři v čele se superšéfem Novy Adrianem Sarbu zkouší dostat Menzelův snímek na některý z velkých evropských festivalů kategorie A. Podle informací Borovan.cz má být ve hře španělský festival San Sebastian, který se letos koná 20. až 28. září. Další faktor, který ovlivňuje nasazení Donšajnů, je možná mezinárodní distribuce filmu, zejména ve Spojených státech

Komedie Donšajni, jejíž rozpočet pohybuje okolo 80 milionů korun, se odehrává v prostředí operního souboru na malém městě. Film se natáčel loni v Divadle Oskara Nedbala v Táboře, v Mělníku, v Barokním divadle v Českém Krumlově nebo v klášteru v Plasích. Menzel je poprvé za svou kariéru zároveň autorem námětu a scénáře. Ve filmu hrají Jan Hartl, Libuše Šafránková, Martin Huba nebo Jiřina Jirásková.