reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Tržby e-shopu Kytary.cz převýšily 700 milionů

08:29, 25. 1. 2021

Velký e-shop s kytarami a dalšími hudebními nástroji a vybavením Kytary.cz, podobně jako další e-commerce podniky v České republice, pokračuje v razantním navyšování ekonomického výkonu.

Provozní firma Audio Partner v roce 2019 utržila 701 milionů korun. V meziročním srovnání to je o 118 milionů více (v procentech plus 20 procent). Čistý zisk meziročně stoupl z 5 milionů na 20 milionů korun. EBITDA činil cca 30 milionů korun. Společnost v daném období nevyplatila žádnou dividendu. "V roce 2019 došlo k zásadnímu zefektivnění logistických procesů...V polovině roku byla změněna organizační struktura společnosti tak, aby lépe odpovídala rostoucímu obratu i počtu pracovníků v jednotlivých odděleních. Počet zaměstnanců stoupl na 115." Audio Partner loni plánoval růst tržeb v roce 2020 o více než 20 procent.

Kytary.cz vlastní na půl podnikatelé Vladimír Myslík a Jan Pils, online obchod se specializuje na prodej klasických, elektrických kytar, baskytar, kláves, bicích nástrojů a dalších hudebních instrumentů a vybavení. Firma má dvě kamenné prodejny, logistické centrum v Modřanech a řadu zahraničních mutací webu: na Slovensku, v Polsku, Německu (Kytary.de), Francii (Kytary.fr), Maďarsku (Kytary.hu), Velké Británii (Kytary.co.uk) nebo v Rumunsku. Předloni rozjel vlastní zakázkovou výrobu přepravních kufrů Razzor Custom Cases.