reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Logistická služba DoDo: tržby loni narostly o 100 procent na 500 milionů

08:22, 28. 1. 2021

Logisticko-technologický start-up DoDo, s velmi zajímavými skutečnými majiteli (předplatitelé Borovan.cz mají exkluzivní informaci), který papírově patří do portfolia investiční skupiny V-Sharp Michala Menšíka (foto), v loňském roce razantně navýšil důležité ekonomické ukazatele.

Firma v roce 2020 dle vlastního tvrzení zvedla tržby na 500 milionů korun. V letošním roce chce DoDo pokračovat ve 100procentním růstu a poprvé cílí na miliardový obrat. Kromě dalšího rozšiřování služeb v Česku, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku k tomu má dopomoci i chystaná expanze na německý trh a do Bulharska.

"V Bulharsku a Německu vnímáme velmi vysokou poptávku po službách kvalitní, rychlé a přesné logistiky, a navíc již finalizujeme první obchodní dohody s významnými hráči z retailu i e-commerce, kteří na těchto trzích působí a logistiku chtějí řešit s námi," uvedl CEO a spolumajitel DoDo Menšík.

DoDo loni rozvezl více než 2,6 milionu objednávek. Meziročně o 1,4 milionu více než v roce 2019. DoDo se dařilo zejména v rozvozu potravin (DoDo Fresh) a zásilek e-shopů. Počet kurýrů se navýšil na 1200, rozrostla se také flotila rozvozových vozů s ekologickým pohonem na CNG - meziročně z 350 na 600. V Česku služba působí v Praze a přilehlých městech, jako jsou Říčany, Beroun či Kladno, dále pak například v Brně, Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Mladé Boleslavi, Kolíně a Prostějově.