reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Havrlantova skupina Rockaway Capital vstupuje do organizační firmy Karlovarského festivalu

09:41, 24. 2. 2021

Organizační firma Karlovarského filmového festivalu, kterou doposud vlastnicky ovládal jen prezident akce Jiří Bartoška (foto vlevo), získala strategického investora.

Do produkční firmy Film servis festival Karlovy Vary (FSFKV) vstupuje investiční skupina Rockaway Capital, kterou většinově vlastní Jakub Havrlant (vpravo). Velikost podílu ani finanční podmínky firma nechtěla komentovat. Složení vedení MFF KV se nemění, prezidentem a předsedou představenstva FSFKV zůstává Bartoška. Podle zástupců festivalu se posílí role managementu, což představuje "zajištění kontinuity jeho dlouhodobé vize". Uměleckým ředitelem je Karel Och, výkonný ředitel Kryštof Mucha se nově stává i členem představenstva Film servis festival Karlovy Vary.

"Letošní složitý rok nám svojí nepředvídatelností ukázal, jak důležité je mít na své straně silné partnery, kteří nás podpoří i v době, kdy se kvůli koronaviru ruší filmové festivaly po celém světě. Využil jsem možnosti přizvat strategického investora, který nám pomůže festival dále organizačně i umělecky posouvat. S Jakubem Havrlantem a Rockaway Capital se navíc dobře známe, díky spolupráci s Mall.cz, který je už čtyři roky partnerem festivalu a který patří do portfolia Rockaway, je náš vztah dlouhodobý," uvedl Bartoška.

Rockaway Capital působí v 17 zemích Evropy. Firmy pod její správou zaměstnávají přes 5 tisíc zaměstnanců a v roce 2019 dosáhly agregovaných tržeb přes 2,5 miliardy eur. Působí v oblastech e-commerce, e-travel, venture kapitálu, fintechu, médií a blockchainu. Do jejího portfolia spadá e-commerce skupina Mall Group, online cestovní kancelář Invia, cenový srovnávač Heureka, obsahová a e-commerce platforma Gjirafa, knižní firma Euromedia Group, technologické startupy a fond Rockaway Blockchain. Část z těchto aktiv spoluvlastní miliardáři Petr Kellner a Daniel Křetínský.

Karlovarský filmový festival v loňském roce kvůli pandemii čínského koronaviru neproběhl. I v letošním roce je situace velmi nejistá vzhledem k pomalému postupu očkování a vysokým číslům nakažených.