reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Producentské duo seriálů Základka nebo Zázraky života se rozpadá

17:32, 29. 5. 2013
Televize Film Aleš Borovan

Ve fungování silné a výrazné skupiny na trhu televizních a filmových produkcí, sesterských firem Bionaut a FilmBrigade, nastává výrazný předěl.

Producenti Vratislav Šlajer a Petr Bílek (menší fotka), kteří doposud stáli za produkcí seriálů Letiště, Základka, Přešlapy a Zázraky života (všechno Prima), budou podle informací Borovan.cz pokračovat každý samostatně.

V Bionaut a FilmBrigade každý z nich držel vždy po 50 procentech. To by se mělo do budoucna přeskupit. Šlajer bude vlastnit Bionaut, Bílek bude produkovat ve FilmBrigade. Té zůstane i třetí značka, Filmbreak, která se zaměřovala na natáčení reklam či corporate promo.

K dělení práce na jednotlivé projekty dochází již nyní: Šlajer v Bionaut připravuje výrobu filmu Místa, volného pokračování oceněného snímku Pouta. Natáčení by mělo začít v červnu. Oba filmy by měl kromě produkce spojovat i stejný tým autorů - režisér Radim Špaček a scénárista Ondřej Štindl. Bionaut má rovněž rozpracované minimálně dva seriálové projekty, které již byly nabídnuty České televizi.

Obrat celé skupiny se v některých letech pohyboval okolo 100 milionů korun. Kromě výše uvedených seriálů a snímků má Bionaut na kontě produkci filmů Vendeta, Kdopak by se vlka bál, Silný kafe a Žralok v hlavě.