reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Avast prodává „rodičovskou“ mobilní divizi za 1,5 miliardy korun

08:12, 10. 3. 2021

Softwarová společnost Avast (kotovaná na pražské a londýnské burze), která se zabývá kybernetickou bezpečností a výrobou antivirových programů, prodává jednu ze svých divizí.

Americká firma Smith Micro Software kupuje od Avastu divizi Family Safety Mobile Business, která se zabývá rodičovskou kontrolou mobilních telefonů (lokace přístroje, filtrování contentu, správa času, které děti s mobile stráví atd.). Objem obchodu je 66 milionů dolarů (v přepočtu 1,46 miliardy korun, pozn. aut.) a měl by být dokončen v polovině dubna.

„Akvizice Family Safety Mobile Business od společnosti Avast bude pro společnost Smith Micro Software příležitostí transformovat globální trh s digitálním rodinným mobilním softwarem. Transakce vytvoří jednoho z předních poskytovatelů bezpečnostních softwarových řešení pro mobilní operátory a spojí dva zkušené a talentované vývojové týmy," uvedl William W. Smith, ředitel Smith Micro Software.

Avast v roce 2020 utržil 893 milionů dolarů. V meziročním srovnání to je nárůst o 20 milionů dolarů. Upravený EBITDA (zisk před zdaněním, úroky, odpisy a amortizací) loni činil 496 milionů dolarů (meziročně plus 2,6 procenta), upravený čistý zisk v daném období narostl o cca 12 procent na 360 milionů dolarů.