reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Český výrobce moderních 3D skenerů shání investory, chtěl by milion eur

11:59, 18. 3. 2021
Ostatní Aleš Borovan

Pražský start-up Precismo (provoz má v Rudné u Prahy), který vyvíjí moderní technologie pro 3D skenování a kopírování (hardware plus software), shání nové investory.

Firma, kterou založili Mikoláš Herskovič (CEO; na fotce vpravo) a Zdeněk Glazer (CTO; vlevo), by na další rozvoj a expanzi byznysu ráda získala do jednoho milionu eur. Aktuální investiční kolo, během kterého jsou oslovovány vybrané fondy, by mělo skončit na počátku dubna.

Do Precisma již v uplynulých letech investovaly KOOPEO Ventures (andělský investor; cca 700 tisíc eur) a venture capital fond Nation1 (700 tisíc eur). KOOPEO ve start-upu drží 30 procent, Nation1 10 procent. Zbylých 60 procent ovládá Herskovič napůl s Glazerem.

Rostoucí byznys Precisma s virtuální realitou bude akcelerovat po vybudování rozsáhlé databáze 3D naskenovaných předmětů. Klienty start-upu (marketingovým ambasadorem je zde Jan Samko se zkušenostmi z Datart, Seznam.cz nebo Czech News Center) jsou e-commerce hráči, postprodukční společnosti a další společnosti. V současné době služeb Precisma využívá například Procter & Gamble, Česká zbrojovka nebo Vasky.