reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Soud zahájil proti KIT digital Prague insolvenční řízení

13:46, 31. 5. 2013
Internet Aleš Borovan

Městský soud v Praze před několika dny rozhodl o zahájení insolvenčního řízení proti společnosti KIT digital Prague, která se zabývala správou videoobsahu.

Důvodem je návrh společnosti Stransky Consulting (SC), která vůči KIT digital Prague uplatňuje pohledávku ve výši cca 1,7 milionu korun v souvislosti s poskytováním konzultačních služeb. V insolvenčním návrhu SC uvádí i další věřitele - firmu Visual Unity (dříve KIT digital Czech), která údajně registruje pohledávky ve výši skoro 2,5 milionu korun.

Vlastníkem KIT digital Prague je dubajská společnost KIT digital FZ-LLC. Je otázka, do jaké míry je spojená s americkou skupinou KIT digital. Ta na konci dubna požádala americkou komisi pro cenné papíry SEC o bankrotovou ochranu před věřiteli. Celkový dluh firmy má dosahovat 12,5 milionu dolarů, tedy asi 250 milionů korun.

Provozní jádro aktivit KIT digital má být v rámci restrukturalizace vyčleněno do nové firmy Piksel. Zájmy českých akcionářů KIT digital zastupuje občanské sdružení KIT digital Active Investors.